fredag 16. september 2011


ABC.....

I det ene hjørnet av storebror sitt rom har det blitt et lite "pedagogisk senter".Stakkars unge; han blir vel litt miljøskadd av å vokse opp med to pedagoger, men får håpe at han tjener på det på sikt:-).
Uansett, han digger sin nye del av rommet. Han kaster seg over enkle regnestykker og skriver bokstaver så blyantspissene brekker. Isvannpappaen har drillet mattestykker med han i hele sommer, så de begynner å sitte. Kjempegøy. Storebror er i grunn klar for å begynne på skolen nå, men er inntil videre fornøyd med å være på førskoelgruppa i barnehagen. De har et kjempeflott førskoleopplegg!


Døren inn til barnerommet er gammel og sliten, så jeg har malt de tre vinduene med tavlemaling (hadde aldri turt å gjøre dette med en ny, fin dør - men synes resultatet faktisk ble ganske så bra og ikke minst funksjonelt for storebror). Ser at foringa på døra trenger et aldri så lite malingsstrøk så det får føres opp på "to do" lista. Stolen trenger også en runde til med malingskosten. Det hører med en liten skuff til bordet. Den var trang å få inn og ut i utgangspunktet, og nå med litt ekstra maling på er den nesten umulig å få på plass. Må få isvannmannen til å pusse den litt godt etterhvert, gjerne samtidig som han henger magnettavla opp på veggen. Magnetboksen inneholder fargeblyanter og kritt. I koffertene har storebror funnet plass til flere fargestifter og klistremerker.


I går ville storebror lære å skrive hus, bil, bok og fisk. Sol, le og se kunne jeg bare stryke fra den ene tavla - for det hadde han lært for leeeeenge siden...


Bordet og stolen er gamle arvestykker, og de har vært i ulike farger opp gjennom. Mor lutet de for mange år siden og mange gremmes kanskje når de ser at jeg har malt disse igjen. Men bordplata var så innamri stygg; misfarget og skjoldete. I tillegg hadde den fått en del stygge hakk (som godt lot seg reparere med litt sparkel). Vi har flere av disse stolene, så å gi en av disse til storebror var bare gøy! Og han SKULLE ha den svart!

Ha en fin, fin dag i det flotte høstværet.
Jeg skal nyte dagen for til mandag er permisjonstiden min over!

Klem Line

4 kommentarer:

Anonym sa...

fine bilder MAMMA.

hilsen ASK

Hos oss i Nøkkeldalen sa...

Hei! Det var utruleg fint og stilig hjørne, skjønnar godt at han kosar seg der!! Og så flink han er!
Takk for koselig kommentar, og gledar meg til mandag!
Nyt siste permisjonsdagen til fulle, iallefall heldig med været!!!
klem

MittSitt sa...

Hei Line Tusen Takk for hyggelig kommentar inne på min blogg. Jeg blir også inspirert av deg, så jeg følger deg videre og håper du vil gjøre det samme.
Velkommen inn i bloggverdenen.

klem fra Karianne

isvann sa...

Takk for hyggelige tilbakemeldinger, jenter!

Klem Line

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...